חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סטפן סימונדס ואח' נ' בנין ופיתוח יפרח אברהם בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
8168-05
14.6.2012
בפני :
עירית כהן

- נגד -
:
1. סטפן סימונדס
2. שרה סימונדס
3. אלן לסטר טרגין
4. טובה ציפורה טרגין
5. ג'סיקה(אלישבע) מאיירס
6. אברהם מאיר רובין
7. אביבה גיטל רובין
8. נציגות הבית המשותף

:
בנין ופיתוח יפרח אברהם בע"מ
החלטה

החלטה

בהתאם להסכמת הצדדים, אני ממנה כמומחה מטעם בית המשפט את המהנדס ושמאי המקרקעין יצחק חייט (ת.ד. 61 כפר סבא).

המומחה יחווה דעתו בתחום מומחיותו בשאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין.

הצדדים יעמידו לעיון המומחה את כתבי הטענות, חוות הדעת של המהנדס אורן ורשבסקי, חוות הדעת של חב' הדס והצעות המחיר שקיבלו התובעים.

המומחה יבקר בדירות וברכוש המשותף, תוך תיאום עם כל הצדדים, ובנוכחותם. הצדדים רשאים להזמין מומחים מטעמם לקחת חלק בביקור במקום.

המומחה יעבור על פרטי הליקויים ואי-ההתאמות הנטענים בכתב התביעה על נספחיו (לרבות חוות דעת מומחה), בנוגע לדירות שרכשו התובעים ולרכוש המשותף ויקבע מה הם הפגמים, אם בכלל, המצויים בדירות וברכוש המשותף.

המומחה יבחין בין ליקויים הניתנים לתיקון באופן סביר לבין כאלה שאינם ניתנים לתיק ון באופן סביר, ויקבע את עלותם של שני סוגי הליקויים על פי מחירי השוק.

המומחה יתייחס גם לשאלה האם יש ליקויים שנגרמו או הושפעו מתחזוקה לא ראויה של הדירה או מבלאי סביר, או משינויים שבוצעו על ידי בעלי הדירה.

לגבי אותם ליקויים הניתנים לתיקון, יקבע המומחה את אופ ן ביצועו של כל אחד מהתיקונים. כמו כן יקבע מהי הערכת הזמן הסבירה לביצוע תיקונים, ואם יש צורך בפינוי הדירה בזמן התיקונים.

הצדדים יישאו בשכרו של המומחה, במימון ביניים, בחלקים שווים.

המומחה לא יחל בעבודתו, אלא לאחר שב"כ הצדדים יסכמו את שכר טרחתו וזה יובטח להנחת דעתו. במקרה של מחלוקת בענין שכר הטרחה, רשאים הצדדים והמומחה לפנות לביהמ"ש.

היה ותהיה בקשה של מי מהצדדים לחקור את המומחה על חוות דעתו, יישא הצד המבקש בעלות החקירה.

למעקב אחר קבלת חוות הדעת ליום 1.9.2012.

ניתנה היום, כ"ד סיון תשע"ב, 14 יוני 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>